Nederland verdient schone natuur en een gezond milieu

Uitleg SURFsara dashboard

Het dashboard van SURFsara is nog in ontwikkeling, maar heeft nu al een aantal features die erg handig zijn om te kennen! Zie ook de video tour op YouTube.

Filteren

Het eerste dat opvalt in het dashboard zijn de kaarten van Nederland met daarop de locaties van de sensoren. Tik de punten aan waar je interesse in hebt, en je ziet de naam van die sensor staan (bijvoorbeeld, EC 201). Heb je alleen interesse in een paar sensoren? Filter het dashboard dan zodat je alleen die sensoren ziet; druk linksboven op de drop down menu achter "Sensor name" en je kan het dashboard filteren op alleen die sensoren.

 

 

Wil je gewoon even snel de data van 1 sensor zien? Druk dan onder de grafiek op de naam van die sensor en je past een snelle filter toe.

 

Tijdsspanne instellen

Wil je de data van de sensoren zien over een andere tijdsspanne? Druk dan rechtsboven op het tijdsicoon en geef aan over welke periode je de data wilt inzien.

 

Export / download data

Voor onderzoekers misschien wel de belangrijkste feature; het downloaden van data voor verdere analyse. Let op: de huidige filters en tijdsspanne worden ook meteen toegepast bij het downloaden van data. Pas de stappen hierboven dus toe als je data wilt hebben van andere sensoren of over een andere periode.

Om de data te downloaden, druk je op de titel van de grafiek, bijvoorbeeld "Water Electric Conductivity". Vervolgens kies je voor "More", en dan "Export CSV".

 

Dashboard delen

Daarnaast is het ook mogelijk om een directe link te plaatsen naar een specifiek deel van het dashboard, of om een embed code te ontvangen zodat je zelf een deel van het dashboard op je eigen website kunt toepassen. Net zoals hierboven druk je hiervoor op de titel van de grafiek waar je naar wilt verwijzen, alleen nu druk je hierna op "Share".

 

Het dashboard is nog vol in ontwikkeling, maar met deze features kun je zeker alvast beginnen. Veel onderzoeksplezier!